Imorgon (21/4-2015) ändrar Google sin sökfunktion för toppträffar för mobilsurf. Sidor som är anpassade för telefonen kommer att gynnas. Flera stora företag och organisationer väntas bli drabbade.

Flera medier rapporterar idag om hur sökmotorjätten nu gör om sin sökalgoritm. Den nya metoden ska gynna mobilvänliga sajter, för den som surfar i mobilen. De sidor som inte är anpassade för mobiltelefoner, kommer därmed att hamna längre ner i listningen på telefonen.

google_mobilanpassadDen här förändringen, som Google flaggade för första gången i februari, kommer att straffa de företag som inte mobilanpassat sina sidor.

Experter på sökmotoroptimering har till och med myntat begreppet ”mobilgeddon”.

Dagens industri och nyhetsbyrån Six ger ett exempel på hur tidigare, motsvarande, förändringar slagit. I maj förlorade till exempel Ebay stora mängder trafik just på grund av en förändring i Googles mätningar.

Förändringen berör inte sökningar som görs via surfplatta eller bärbar-/stationär dator. Men eftersom allt fler surfar på nätet via sin smarta telefon är förändringen betydelsefull. Hälften av alla sökningar på Google kommer via telefoner, skriver Financial Times.

Dags att uppdatera er site till en mobilanpassad lösning?

Kontakta oss för mer info!

// Zolexdomains